MASSAGETHERAPIE

De boog kan niet altijd strak gespannen zijn”

“Zorg vooral goed voor jezelf”

Mensen vragen me wel eens waarom ze een afspraak bij me kunnen maken.

Mijn eerste antwoord is altijd: Daar hoeft geen echte reden voor te zijn. Je kunt bij mij een afspraak maken om een keer een moment voor jezelf te hebben. Echt even niks!

Je wordt je tijdens een behandeling weer bewust van je lijf en misschien kom je er dan wel achter dat er meer pijntjes en spanningen zijn dan je zelf in de gaten had.

In de huidige maatschappij worden we geleefd door werk, social media en drukke agenda’s (zowel werk als privé). De balans is zoek tussen werk en privé en dit zorgt voor een disbalans in je lijf waarbij we ook nog eens te veel in ons hoofd zitten en ons niet meer bewust zijn van ons lijf. Geloof me: “ik doe daar ook aan mee.”

Door Massagetherapie word je eigenlijk gewoon weer gereset. Dat we een computer, mobiele telefoon of TV resetten vinden we niet meer dan normaal, maar jezelf resetten is net zo belangrijk.

Naast resetten is ontspanning zo belangrijk om in balans te blijven. Dit kun je doen door te gaan sporten, lekker te gaan uiteten, te gaan wandelen of fietsen heerlijk in de buitenlucht en ik wil het toch even benoemen, omdat ik nu eenmaal een paardenmeisje ben…paardrijden. Onder het tabblad Annelies vertel ik uitgebreid over mijn passie voor paarden of beter gezegd dieren.

Nu weer terug naar Massagetherapie.

Massagetherapie helpt je weer om zowel fysiek als mentaal weer in balans te komen.

In mijn praktijk worden veel stressgerelateerde klachten behandeld.

In april 2020 bestaat mijn praktijk 15 jaar. Daar ben ik ongelooflijk trots op, maar dat was me niet gelukt zonder mijn lieve klanten. De meeste van mijn klanten  maken dan ook op regelmatige basis een afspraak.

Door je regelmatig door mij te laten behandelen zul je merken dat je fysiek en mentaal beter in balans kunt blijven.

Ik heb in de afgelopen jaren veel opleidingen gevolgd en regelmatig volg ik workshops, lezingen en bijscholingsdagen om bij te blijven en technieken weer op te frissen. Als je bij mij een afspraak maakt, pas ik toe wat nodig en wenselijk is, wat toegepast kan worden en wat je aankunt.

Tijdens een behandeling stimuleer ik het parasympatisch zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel is belangrijk voor rust, herstel en balans. Als je teveel in een stressmodus staat, wordt je sympatisch zenuwstelsel geactiveerd waardoor je adrenaline en cortisol blijft aanmaken. Dit is langdurend ongezond voor je lichaam waardoor je niet langer in staat bent spanning te laten afvloeien en continue in een soort paraatheidstand staat.

We hebben het sympatisch zenuwstelsel wel nodig, want het zorgt ervoor dat je allert bent in situaties waar het nodig is, maar voor een goede balans hoort het parasympatisch zenuwstelsel de overhand te hebben.

Naast stressgerelateerde klachten behandel ik steeds meer mensen gedurende of na hun revalidatietraject door een blessure en/of operatie. Je lichaam is voortdurend aan het compenseren waardoor je lichaamsklachten kunt krijgen op meerdere plaatsen in je lichaam. Massagetherapie draagt er aan bij dat deze klachten worden verminderd of zelfs zullen verdwijnen waardoor je beter en sneller kunt herstellen van je blessure en/of operatie.

Je kunt een afspraak maken voor een behandeling vanaf 30 minuten t/m 75 minuten. Prijzen + info over de rittenkaarten kun je vinden onder tarieven.